Proč je důležité stolování?
Hodně se v tomto období mluví o podzimní kuchyni. Venku je chladno a člověk si v tomto období dá raději hlavní chod i s polévkou, která ho zahřeje, než v letních horkých dnech.
K tomu samozřejmě potřebujeme jak správné vybavení v kuchyni, tak vědět, jak se správně najíst.
A proto je stolování důležité. Ať už se jedná o rodinný brunch, slavnostní večeři, pracovní oběd či jen jídlo ve dvou, jde vždy o společenskou akci, která spojuje lidi a dává jim prostor se seznámit, něco vyřešit nebo si jen popovídat.
V moderní době se objevuje tzv. “fenomén chybějícího stolu“, který vyjadřuje problém spojený s chybějícím stolem v domácnosti, lidé spolu nestolují a odcizují se. Zároveň to napomáhá problémům s příjmem potravy či obezity, jak na to poukazují dokumenty.
Samozřejmě čím příjemnější prostředí má člověk u stolu, tím se cítí lépe. Tak proč si neobnovit svůj servírovací servis nebo si neudělat radost novými skleničkami?
Nádobí, ve kterém podáváte jídlo svým hostům nebo sobě, by se vám mělo hlavně líbit. Jednou za čas to chce změnu, tak proč ne zrovna na podzim?
Nechte se inspirovat a užívejte si společné snídaně, obědy i večeře!